Vols cantar i divertir-te amb nosaltres?

Si t’agrada cantar, vols aprendre i tens més de 4 anys ja pots apuntar-te a l’Escola Coral de Torrent i participar en les activitats. (Grups des dels 4 anys fins adults de +25)

Apunta’t! A partir de Setembre estarà obert el termini d’inscripció de 18:00h a 19.00h. en el Centre Cultural Sant Marc. L’activitat és gratuïta (L’activitat dels grups Menuts, mitjans i Juvenil està subvencionada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torrent)

Els assajos tenen lloc els dimecres lectius a la vesprada en els locals del Centre Cultural de Sant Marc de Torrent.

I què fem en l’escola?

Aprenem tècnica vocal, jocs musicals, cançons de tots els llocs, sempre adaptat a cada grup i edat.

Durant el curs fem, com a mínim, 3 concerts: dos a l’Auditori de Torrent (en Nadal i per a fi de curs) i un tercer a l’inici com a presentació del curs.

També fem altres activitats com “Aplecs”, organitzem “Dissabtes musicals”, “Trobades de cors” en altres poblacions i junt d’altres agrupacions i molt més.

La nostra metodologia es…

Oberta

Sempre s’adapta a les necessitats del grup o grups i a les característiques dels seus integrants.

Activa

Cerca la participació i implicació de tots els seus coralistes, requerint d’ells predisposició a l’activitat i esforç, per a aconseguir millores en l’aspecte vocal i de l’aprenentatge.

Progressiva i deductiva

Pretén l’aprenentatge significatiu i constructiu dels xiquets i xiquetes, dins d’un procés de percepció, interiorització i expressió.

Lúdica

Amb la finalitat de proporcionar un bon nivell de satisfacció, integrat en un ambient de total distensió en el qual el procés d’ensenyament-aprenentatge es mostre com un fet divertit i plaent, redundant açò en la implicació i motivació dels participants.

Vols cantar i divertir-te amb nosaltres? Apunta’t.

Des de setembre s’obri el termini d’inscripció. Amb el calendari escolar també comencen els assajos dels grups de l’Escola Coral de Torrent. Si tens més de 4 anys, pots apuntar-te a la “Escola Coral de Torrent” i venir als assajos.

L’escola es compon de diversos grups, dividits per edats: “Menuts”, “Mitjans”, “Juvenil” i “Adults”. L’activitat en els grups de Menuts, Mitjans i Juvenil és gratuïta ja que és una activitat subvencionada per la regidoria d’educació de l’Ajuntament de Torrent.

Moment d'un concert al Ajuntament de Torrent
Grup de xiquets en una de les Trobades

I quan cantaré?

Des del moment en el qual realitzes la inscripció podràs pujar a l’aula amb els altres coralistas del teu grup. En la “Escola Coral de Torrent” tenim diversos grups de coralistes dividits per edat. Aprendrem cançons conjuntes per a cantar tots junts. Ja veuràs com és divertit.

  • Menuts, De 2º Infantil a 2º de primària. De 18,00 h a 19,00 h.
  • Mitjans, De 3º de primària a 6º primària. De 18,00 h a 19,00 h.
  • Juvenil, 1º AÇÒ d’ara endavant. De 19,00 h a 20,00 h.
  • Adults, + 25 anys de 18,00h a 19,00h.

Para mes informació sobre l’escola, posa’t en contacte amb nosaltres en el mateix centre cultural Sant Marc.

I què fem en l’escola?

Doncs principalment assagem. Aprenem tècnica vocal, jocs musicals, cançons de tots els llocs, …
Durant el curs fem com a mínim tres concerts. Dos en l’Auditori de Torrent, en nadal i a final de curs i un tercer a l’inici del curs per a la presentació del curs.

També tenim previst fer dos “Aplecs” com a mínim. Un abans d’acabar l’any i un altre per primavera i moltes altres activitats. Consulta a l’equip en el Centre Cultural Sant Marc para més informació.

Un “aplec” consisteix a passar un cap de setmana de convivència mentre realitzem assajos. Aquests “aplecs” ajuden a fer nous amics o a reforçar les nostres amistats. Fem jocs, gymkhanas, tallers i alguna altra activitat que puguem programar.

També fem una eixida d’un dia amb alguns cors amics. Hem anat al parc de l’Eliana i a l’Auditori amb els nostres amics de l’Escola Coral de l’Eliana i el Cor Compasillo de la Canyada.
Per a matricular-te simplement acosta’t a l’escola. Et prendrem les dades que necessitem (nom, telèfons, col·legi,…) i aqueix mateix dia podràs començar.

Metodologia

En el desenvolupament de les diverses activitats de l’Escola Coral de Torrent” (assajos, trobades, concerts, “aplecs”, etc.), es practica una metodologia amb unes característiques molt especials, que pretén la consecució de diversos objectius i capacitats (continguts, procediments i actituds), des del punt de vista musical i social.

La metodologia de l’Escola Coral de Torrent és oberta perquè sempre s’adapta a les necessitats del grup o grups i a les característiques dels seus integrants.

També és activa ja que cerca la participació i implicació de tots els seus coralistes, requerint d’ells predisposició a l’activitat i esforç, per a aconseguir millores en l’aspecte vocal i de l’aprenentatge.

A més és progressiva i deductiva, doncs pretén l’aprenentatge significatiu i constructiu dels xiquets i xiquetes, dins d’un procés de percepció, interiorització i expressió.

Tot açò, realitzat d’una forma lúdica, amb la finalitat de proporcionar un bon nivell de satisfacció, integrat en un ambient de total distensió en el qual el procés d’ensenyament-aprenentatge es mostre com un fet divertit i plaent, redundant açò en la implicació i motivació dels participants.

Moment d'un concert al Auditori de Torrent
Logotip de l'Escola Coral de Torrent

Xiquets que han participat a l'Escola Coral de Torrent

Faltes tu! Apunta’t!

Grups en l'Escola Coral de Torrent
Grup de Menuts

En aquest grup, els xiquets de 4 a 8 anys entren en un grup més nombrós i ja es realitzen cançons acompanyant-les amb moviments senzills. Els jocs d’àudio-percepció i expressió segueixen potenciant la intel·ligència musical. Comparteixen algunes cançons de cant comú amb la resta de grups.

Grup de Mitjans

El grup de mitjans, xiquets d’entre 9 i 11 anys, compartint la majoria de les vegades els concerts i cançons. Participen en els aplecs, trobades i la resta d’activitats fora del Centre Cultural Sant Marc. Ofereix temes de major complexitat musical, fruit del treball en els assajos i una major maduresa musical.

Grup Juvenil

Nou grup des del curs 2017-2018 en el qual la Escola Coral de Torrent creix amb els seus xiquets i els ofereix poder continuar amb la seua activitat preferida. La complexitat coral de les cançons suposen un repte divertit i molt satisfactori en el qual jugar amb l’instrument musical de la veu. A més compartim moltes activitats amb agrupacions amigues fins i tot d’altres poblacions.

Grup d'Adults

El grup d’adults va sorgir a través de la inquietud dels mateixos pares dels nostres xiquets que, coneixent de primera mà les activitats dels seus fills, ens van proposar començar un nou grup amb ells que compartira els mateixos valors i principis de la Escola Coral de Torrent. El grup va evolucionant segons les característiques de l’escola. Per descomptat acceptem encantats el repte!

Concert Cavalcada de Reis de Torrent 2020

Comencem el nou any 2020 de la millor manera possible, amb música...
Llegir més

Compartint el Nadal – Concert de Nadal 2019

Un any més, tots els components de l'Escola Coral de Torrent es...
Llegir més

Presentació Torrent, un poble ple de contes (III) a la Fira del Llibre

"Torrent, un poble ple de contes (III)" és el nom del llibre que...
Llegir més

Ja estem de tornada!

Com sabeu, avui s'ha obert el termini d'inscripció al nou curs 2018-2019 de la...
Llegir més

Un Concert de pel·lícula | Escola Coral de Torrent a l’Auditori de Torrent

Comença un nou curs i com cada any venim a l'Escola Coral de Torrent amb tota...
Llegir més

30 anys d’ensenyament en valencià a Torrent

El llibre "30 anys d'ensenyament en valencià a...
Llegir més

Pròximes activitats a la primavera

Continuem amb les activitats en la Escola Coral de Torrent, amb...
Llegir més

Cartell “Nadal amb Estil” 2017

Ja fa fresquet, alguns dies plou i tot, encara que no neva mai a Torrent és...
Llegir més
logotip de l'Ajuntament de Torrent

Anar a la pàgina

Activitat subvencionada per l’Ajuntament de Torrent.