Acabem d’eixir de l’Auditori de Torrent emocionats per la celebració dels 15 anys d’existència de l’Escola Coral de Torrent. El primer és agrair a l’Ajuntament de Torrent el suport institucional i al nostre regidor de Cultura Alfred Costa les seues paraules de suport i de reconeixement.

En aquesta ocasió hem realitzat un concert coral amb una posada en escena més audiovisual que de costum, amb diferents vídeos amb comentaris, entrevistes, records i emocions que van ser les protagonistes de la jornada, realitzats per Fernando Blasco, qui escriu aquestes línies.

El punt fort, com sempre, ho van posar les veus dels nostres xiquets que amb tota la il·lusió ens van delectar amb unes cançons molt variades, algunes boniques i tranquil·les, unes altres amb molt més ritme i divertides, que van animar al públic a acompanyar-los amb palmells durant les cançons i amb grans aplaudiments com recompensa. Acompanyats al piano per Christian García, directes de l’Escola Coral de Torrent i Charli Pérez a la bateria.

L’adreça dels xiquets per part de Marta Ramírez amb el grup de mitjans i Tania Vega amb els xicotets ha sigut genial, veure com acompanyen als xiquets, els animen, els dirigeixen i com responen davant d’elles. Sent tants no se sap molt bé com aconsegueixen que tants xiquets les seguisquen amb tanta atenció i efectivitat.

El grup de pares, dirigit per Violeta Ausina, ha tornat a posar de manifest davant el públic de Torrent el bon fer de tots els seus components i, com bé deia una dels seus integrants en un dels vídeos projectats, que totes les persones que vulguen són capaces de participar en una activitat com aquesta encara que no ho creen al principi.

Aurora Anaya també va poder participar d’aquesta celebració fent un xicotet resum de la seua història i agraint a totes les persones que en el seu moment van ser imprescindibles per a la creació de l’escola i per al seu creixement i difusió.

Vull agrair des d’ací les paraules d’afecte que les mares i pares ens van regalar al final del concert, al costat d’uns records commemoratius d’aquests 15 anys tant per a l’escola com per a l’equip de l’Escola Coral de Torrent.

Mil gràcies a tots.

Aquests quinze anys són una prova que la música a Torrent agrada, i cada vegada més són les persones que aprenen, la valoren millor i gaudeixen d’ella amb l’Escola Coral de Torrent.

La coral de Torrent es basa en una metodologia educativa molt consolidada en múltiples grups similars i ha anat evolucionant i adaptant-se a les necessitats de cada grup. Han passat per les seues aules més de mil xiquets que, com en el cas d’Héctor i Alejandra com ex-alumnes de l’Escola Coral de Torrent, el pas per la coral els va acompanyar i va ajudar en les seues vides més enllà del simple fet d’aprendre a cantar.

Des d’aquestes línies volem felicitar a l’Escola Coral de Torrent per la seua 15º aniversari i desitjar-li almenys altres 15 anys més de nous projectes i música.